Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Arctic HS halolaj – Miért válassza a legjobbat?

Arctic HS halolaj – Miért válassza a legjobbat?

  • Magas természetes DHA tartalom 
  • Több DHA, mint EPA 
  • Folyékony forma 
  • Alacsony oxidáció 
  • Extra szűz olívaolajjal (Omega-9) keverve 
  • Hozzáadott D3 vitamin 
  • E vitamin 
  • MSC által jóváhagyva 
  • Tiltott anyagoktól mentes (nem dopping!) 

 

 

Magas természetes DHA tartalom


Az Omega-3 zsírsavak csoportjába három, az emberi szervezet szempontjából fontos molekula tartozik. Rövidítésekkel: ALA, EPA, DHA. Az ALA főleg növényi forrásból, míg az EPA és DHA tengeri élőlényekből kerülhet szervezetünkbe. Testünk minden sejtjének több DHA-ra van szüksége, mint amennyi EPA-ra. A DHA létfontosságú szerepet játszik az agy, szemek és központi idegrendszer működési folyamataiban, a stressz negatív hatásainak csökkentésében valamint a sejtmembránok esetében, mivel lehetővé teszi a tápanyagok optimális bejutását és a toxinok leadását. Mivel napjainkban megnövekedett szintű mentális stressznek vagyunk kitéve, és étrendünk nem igazán tartalmaz Omega-3 zsírsavakat, különösképpen DHA-t, így ezt a tápanyagot a legfontosabb pótolni. Az AHS olajban a lehető legmagasabb a természetes DHA tartalom, ennek következtében biztosítva van az optimális felszívódása a szervezetben - szemben a legtöbb magas DHA tartalommal rendelkező termékkel, ahol mesterségesen előállított adalékokat alkalmaznak a DHA szint növelése érdekében.

Több DHA, mint EPA


A létfontosságú szervek, vér és az anyatej DHA tartalma is legalább 4-szer magasabb, mint ugyanezek EPA tartalma, ugyanakkor az EPA DHA-vá alakítása rendkívül csekély, míg a DHA könnyedén átalakítható EPA-vá, amikor arra van szükség. Egyre több bizonyíték utal rá, hogy a DHA a legfontosabb Omega-3 zsírsav, amelyre a fejlődéshez és a jó egészségügyi állapot fenntartásához szükségünk van. Így aztán több DHA-ra van szükségünk, mint amennyi EPA-ra, éppen ezért magasabb az AHS olaj DHA tartalma is, mint az EPA tartalma, ellentétben a legtöbb halolajjal, amelyeket melegebb vizekből kifogott halakból állítanak elő, és amelyek így több EPA-t tartalmaznak, mint amennyi DHA-t.

Folyékony forma


Az AHS sarkvidéki olajat nem zárjuk kapszulába, hanem egy tiszta, természetes, folyékony olaj formájában kerülhet asztalára. Az olajat üvegpalackban tároljuk, ezzel biztosítva az optimális minőséget, mivel a műanyag palackban történő tárolás esetén előfordulhat, hogy méreganyagok oldódnak a termékbe. Előny a halolaj kapszulákkal szemben: kapszulázás során az esetek nagy részében az olajat melegíteni kell, ami oxidációt okoz, és felbontja a hosszú szénláncú molekulák szerkezetét, elsősorban a DHA-ét. Emellett az olajat nyomás alá helyezik a folyamat során, ami a szabad molekulaszerkezet deformációjához vezet, ezáltal negatív hatást gyakorol a termék minőségére is.

Alacsony oxidáció


Az AHS természetes sarkvidéki olajnak alacsony, 6 és 8 közötti oxidációs értéke (TOTOX) van, míg más hasonló termék esetében ez az érték sokkal magasabb, esetenként a 26-ot is eléri. A magas TOTOX a DHA felbomlását okozza, és még káros hatást is gyakorolhat testünkre. Az AHS olajat a hal kifogása után maximum néhány órával vonják ki, még a halászhajó fedélzetén, ezáltal minimalizálva a szabad levegővel való érintkezést, így az oxidáció esélye is jelentősen csökken. A világon erre csak néhány halászhajónak van kapacitása.

Extra szűz olívaolajjal (Omega-9) keverve


Az AHS olajban megtalálható Omega-3 jó minőségű, aranydíjas extra szűz olívaolajjal (Omega-9) lett keverve. Ez az olívaolaj polifenolokban gazdag, amelyek hasznosak az oxidatív stressz leküzdésében, valamint a kor előrehaladtával megjelenő egészségügyi problémákkal való megküzdésben is, mint pl. szívbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint. Mindezek mellett a polifenolok rendkívül jó gyulladáscsökkentő hatással is bírnak. Az Omega-3 és Omega-9 nagyszerű összhangban működnek a testünk sejtjeiben zajló számos folyamat során.

Hozzáadott D3 vitamin


A D3 vitamin és Omega-3 zsírsavak egyidejű biztosítása számos jótékony hatással bír gyulladások, oxidatív stressz és várandósság esetén is. Kutatások támasztják alá, hogy a D vitamin a tengeri Omega-3 zsírsavakkal együtt (elsősorban DHA) fontos szerepet játszik a szerotonin termelésben, felszabadulásában és az agyban való működésében, ami pedig nagyrészt meghatározza a kedvünket és közérzetünket. Ez azt is jelentheti, hogy a D vitamin és az Omega-3 zsírsavak együttesen javíthatják az általános agyi működést és a társas viselkedést. A D vitaminnak kulcsfontosságú szerepe van továbbá a legalapvetőbb kognitív képességeinkben, mint pl. a tanulás és memória működése.

E vitamin


Az AHS olajban megtalálható E vitamin (alpha-tocopherol) megelőzi a zsírsavak oxidációját, és semlegesíti a szervezetünkben található oxigénnel való reakció hatásait. Ezen kívül egyfajta természetes tartósítószerként is funkciónál, amely frissen tartja a terméket a felbontást követően is.

MSC által jóváhagyva


Az AHS olaj a világon létező azon kevés termékek egyike, amely a Tengergazdálkodási Tanács (MSC) által tanúsítva van, ami azt jelenti, hogy a halolajat fenntartható és környezetbarát módon, lekövethető halászat során állították elő. Így a következő generációk is részesülhetnek belőle, akiknek még nagyobb szükségük lesz rá. A halat fogyasztás céljából fogják ki, míg az olaj a megmaradt biomasszából készül.

Tiltott anyagoktól mentes (nem dopping!)


Az AHS olaj tesztelve lett tiltott anyagokra, így a Doppingellenes Világszervezet (WADA) által nyilvántartott stimulánsoktól mentes. Minden egyes termék előállításra (batch) biztosítunk egy doppingmentességet igazoló bizonyítványt igény esetén.

Kosárba

Forrás: www.arctichs.com