Szarvasmarha zselatin - Great Lakes
|
Termékinformáció
A kollagén egy fehérje, amely a kötőszálakat alkotja a szövetekben, mint a bőr, az ínszalagok, a porc és a csontok. A kollagén egyfajta intracelluláris ragasztó is, amely támogatást, tömörséget biztosít az erek, csontok és szervek, például a szív, a vesék és a máj számára. Kollagénre szükség van a véredények javítására, zúzódásokra és törött csontokra.
A test azon természetes képessége, mellyel regenerálja a kötőszöveteket (csontok, inak, szalagok, porcok, bőr, haj, körmök) csökken az ember huszas éveinek közepére. A kollagén olyan aminosavakat tartalmaz, mint a glicin, lizin és a prolin, melyek fontos aminosavak és a szervezet arra használja őket, hogy újjáépítsék a kötőszövet szerkezetét, hogy az képes legyen a sejtfunkciók támogatására.
A kollagén hasznos a szervezet kiegyensúlyozott nitrogénszintjéhez, és megelőzheti a kor előrehaladtával felmerülő porckárosodást és kollagénhiányt.
A kollagén számos fontos aminosavat tartalmaz, amelyek szükségesek a bélfal regenerálódásához.
KOLLAGÉN VAGY ZSELATIN?
Különbözőségük a feldolgozási folyamatban rejlik.
A hidrolizált kollagén nem teljesen azonos a zselatinnal. A hidrolizált forma eléréséhez a kollagén feldolgozása intenzívebb, a fehérjéket a legapróbb részekre bontják le. A minősi, ellenőrzött alapanyag mindkét terméknél ugyanazokból az aminosavakból áll, csak kémiai tulajdonságaik különböznek. A kollagén előnyei legfőképpen az aminosavaknak köszönhetők. Egészségre gyakorolt hatásukat tekintve nincs különbség közöttük, így bármely formáját fogyaszthatjuk.
Hidrolizált kollagén:
A kollagént egy melegített tartályban tárolják, ezáltal megbontják, csökkentik az aminosav kötéseket. Ez a folyamat a hidrolízis. Ezután egy porlasztóba kerül az alapanyag, és a terméket apró, száraz porrá alakítják, amíg el nem nyeri végleges formáját.
Zselatin:
A hidrolizált kollagént lehűtik és megszilárdítják. Ezután addig szárítják, míg eléri a 12% nedvességtartalmat. Később szemcsésre őrlik és csomagolják. A feldolgozásból látható, hogy a zselatin egy kevésbé feldolgozott fehérje. Tapasztalatok azt mutatják, hogy általában az emberi emésztőrendszer jobban képes feldolgozni és hasznosítani a hidrolizált kollagént.
A Great Lakes zselatin a legszigorúbb egészségügyi körülmények között készül!
FIGYELEM!
NE LÉPJE TÚL A NAPI AJÁNLOTT MENNYISÉGET!
AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK HASZNÁLATA NEM HELYETTESÍTI A VEGYES ÉTRENDET!
GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA TARTANDÓ!
Paraméterek
Ajánlott mennyiség | két púpozott evőkanál (12g) naponta kétszer. |
Ajánlott felhasználás | Az első kanállal reggeli előtt vagy közben vegye be, a második kanállal vacsora előtt vagy közben. Étvágycsökkentő hatás elérése érdekében étkezés előtt vegye be. |
Elkészítés 1. módszer | Szobahőmérsékletű folyadék esetén öntsön egy evőkanálnyi zselatint kedvenc gyümölcsléjébe vagy italába. Kevergesse egy percig, majd igya meg. |
Elkészítés 2. módszer | Forró folyadék esetén adjon egy evőkanálnyi zselatint hideg folyadékhoz, hagyja állni egy percig, majd öntsön hozzá forró folyadékot és oldódásig keverje. |
Elkészítés 3. módszer | Hideg vagy forró gabonafélékhez adva adjon egy evőkanálnyi zselatint forró vagy hideg gabonaféléhez és keverje el teljesen. |
Kiegészítő információ | Egy evőkanálnyi zselatin kb 473 ml folyadékot zselésít. |
1 Adag | 12g (kb 2 púpozott evőkanál) |
Egy doboz tartalma | kb 38 adag |
Kiszerelés | 454 gr |
Engedélyszám | 20680/2018 |