Great Lakes zselatin
A kollagén számos fontos aminosavat tartalmaz, amelyek szükségesek a bélfal regenerálódásához. A hidrolizált formula optimális felszívódást biztosít, és lehetővé teszi, hogy a kollagénfehérje por meleg és hideg folyadékokban egyaránt feloldhatóvá váljon.
Fontos, hogy a kollagén tiszta, szabadon tartott, legeltetett forrásból származzon! A Great Lakes kollagén a legszigorúbb egészségügyi körülmények között készül!
Ha még nincs meghívód, itt kérheted:
A kollagén egy fehérje, amely a kötőszálakat alkotja a szövetekben, mint a bőr, az ínszalagok, a porc és a csontok. A kollagén egyfajta intracelluláris ragasztó is, amely támogatást, tömörséget biztosít az erek, csontok és szervek, például a szív, a vesék és a máj számára. Kollagénre szükség van a véredények javítására, zúzódásokra és törött csontokra.
A test azon természetes képessége, mellyel regenerálja a kötőszöveteket (csontok, inak, szalagok, porcok, bőr, haj, körmök) csökken az ember huszas éveinek közepére. A kollagén olyan aminosavakat tartalmaz, mint a glicin, lizin és a prolin, melyek fontos aminosavak és a szervezet arra használja őket, hogy újjáépítsék a kötőszövet szerkezetét, hogy az képes legyen a sejtfunkciók támogatására.
A kollagén hasznos a szervezet kiegyensúlyozott nitrogénszintjéhez, és megelőzheti a kor előrehaladtával felmerülő porckárosodást és kollagénhiányt.
A kollagén számos fontos aminosavat tartalmaz, amelyek szükségesek a bélfal regenerálódásához.
KOLLAGÉN VAGY ZSELATIN?
Különbözőségük a feldolgozási folyamatban rejlik.
A hidrolizált kollagén nem teljesen azonos a zselatinnal. A hidrolizált forma eléréséhez a kollagén feldolgozása intenzívebb, a fehérjéket a legapróbb részekre bontják le. A minősi, ellenőrzött alapanyag mindkét terméknél ugyanazokból az aminosavakból áll, csak kémiai tulajdonságaik különböznek. A kollagén előnyei legfőképpen az aminosavaknak köszönhetők. Egészségre gyakorolt hatásukat tekintve nincs különbség közöttük, így bármely formáját fogyaszthatjuk.
Hidrolizált kollagén:
A kollagént egy melegített tartályban tárolják, ezáltal megbontják, csökkentik az aminosav kötéseket. Ez a folyamat a hidrolízis. Ezután egy porlasztóba kerül az alapanyag, és a terméket apró, száraz porrá alakítják, amíg el nem nyeri végleges formáját.
Zselatin:
A hidrolizált kollagént lehűtik és megszilárdítják. Ezután addig szárítják, míg eléri a 12% nedvességtartalmat. Később szemcsésre őrlik és csomagolják. A feldolgozásból látható, hogy a zselatin egy kevésbé feldolgozott fehérje. Tapasztalatok azt mutatják, hogy általában az emberi emésztőrendszer jobban képes feldolgozni és hasznosítani a hidrolizált kollagént.
A Great Lakes zselatin a legszigorúbb egészségügyi körülmények között készül!
FIGYELEM!
NE LÉPJE TÚL A NAPI AJÁNLOTT MENNYISÉGET!
AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK HASZNÁLATA NEM HELYETTESÍTI A VEGYES ÉTRENDET!
GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA TARTANDÓ!
ÖSSZETEVŐK | Mennyiség 1 adagban (12 g) | % Napi adag* |
---|---|---|
Kalória | 43 kcal (180kJ) | |
Nátrium | 12 mg | 1% |
Fehérje | 11 g | |
Hidrolizált | 12 g | ** |
* A napi adag 2000 kalóriás étrenden alapul
** A napi adag nincs meghatározva
EGYÉB ÖSSZETEVŐK
Fehérje | 90 - 192 % |
Viszkozitás | 5,5 - 7,5 |
pH | 5,5 -6,6 |
Nedvesség tartalom | < 10 % |
Hamu | < 2 % |
Nátrium | 100 mg / 100 g |
Zsír | 0% |
Szénhidrát | 0% |
Nehézfém tartalom | < 0,005 % |
Baktérium teszt | USP / NF |
Molekulatömeg | < 5000 |
AMINOSAV ÖSSZETÉTEL
Maximális aminosav tartalom | % | mg |
Glicin | 29 | 3190 |
Prolin | 17,6 | 1936 |
Hidroxiprolin | 14,5 | 1595 |
Glutaminsav | 11,4 | 1254 |
Analin | 11 | 1210 |
Arginin | 9,3 | 1023 |
Aszparaginsav | 6,7 | 737 |
Lizin | 4,6 | 506 |
Szerin | 3,8 | 418 |
Leucin | 3,4 | 374 |
Valine | 3,3 | 363 |
Fenil-alanin | 2,6 | 286 |
Treonin | 2,2 | 242 |
Izoleucin | 1,8 | 198 |
Hidroxilizin | 1,2 | 132 |
Hisztidin | 1 | 110 |
Tirozin | 1 | 110 |
Metionin | 1 | 110 |
Cisztein | 0,1 | 11 |
Triptofán | 0 | 0 |